Overwinning over angst en onzekerheid

Al sinds een paar jaar heb ik veel last van angstaanvallen en onzekerheid en afgelopen zomer heb ik vlak tegen een burn out gezeten en sindsdien gaat het op een neer met hoe ik me voel. Ik heb er veel aan gedaan, maar betrok God niet echt in mijn proces. Ik wist dat hij er was maar hem echt zoeken dat deed ik niet.

Het weekend van de mannenconferentie kwam steeds dichter bij en voelde dat het bijzonder zou worden. Ik keek er erg naar uit. Was toe aan een nieuwe start met Hem en vroeg hier ook om in gebed. Op vrijdagavond was gelijk de eerste studie een binnenknaller; waar sta jij voor in het leven? Sta jij voor je geloof? Nou, ik geloof, ik beleid dat Jezus mijn Heer is maar er echt naar leven? Dat kan beter. Ben tevreden met het minimale, ben vaak te druk om Gods woord tot me te nemen, etc.

Aan het eind van de avond kon je naar voren komen als je verlost wou worden van je seksverslaving. Ik ben gegaan omdat ik hier al sinds mijn twaalfde mee worstel, op bepaalde momenten in mijn leven. Tijdens het gebed kon ik nauwelijks op mijn benen staan zo erg trilde ik, voelde echt een bepaalde kracht door mij heen stromen.

Op zaterdagochtend om 7 uur in de zaal om te bidden tijdens bidstond, maar ik kon mijn hoofd er niet echt bij houden. Mijn gedachten gingen naar vrouw en kinderen. Aan het eind van de eerste ochtendsessie kwam er iemand naar mij toe en die vroeg of hij een beeld met mij mocht delen. Hij zei dat hij mij in een gevangenis met een open deur had gezien en dat ik weg kon lopen maar er zelf voor koos om daar te blijven. Ik werd emotioneel, ik herkende het. Ik wist wat ik moest doen maar deed het niet. Ik moest Jezus weer terug laten in mijn leven.

In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten als ik me verrot voel moet ik iets gaan doen. Namelijk Jezus aanroepen en vragen om Zijn hulp.

’s Avonds sprak Karim Landoulsi erover dat in de bijbel duidelijk gesproken word over horen en actie. Hij haalde hierbij onder andere de verloren zoon en Petrus in de gevangenis aan. Ze hoorden/ dachten iets en ze handelen hierna. Opeens viel bij mij het kwartje; in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten als ik me verrot voel moet ik iets gaan doen. Namelijk Jezus aanroepen en vragen om Zijn hulp.

Nu is het een aantal dagen later en ik voel me bevrijd. Ik heb al een aantal keren het geleerde in de praktijk mogen brengen en het werkt. Ik heb geen angst meer en heb daarnaast een grote honger naar het woord van God.

Heb jij een getuigenis?

LAAT HET ONS WETEN!

Wij geloven in impact. Dat is wat ons drijft, waarvoor wij deze conferentie organiseren. Wij geloven dat jouw getuigenis gehoord mag worden! Het bouwt ons op en het zet wat vrij in de levens van hen die het horen!

DEEL JE GETUIGENIS