Persoonlijke verslag Wit Rusland reis

Van een aantal mannen uit de groep hebben we hun ervaringen mogen ontvangen per email. Mooi om te delen hoe een reis als deze ook een impact kan hebben op onze Hollandse jongens.

Hendrik-Jan van Mourik
Toen mijn zoon vertelde over de reis naar Wit-Rusland, maar ook over de mogelijkheid om voor een periode van zo’n elf dagen mee te gaan, ervoer ik meteen dat ik me moest opgeven. En ik heb er geen spijt van gehad!

De onderlinge band was goed en ontspannend; ik was wel heel verbaasd om te zien hoe bijv. Martijn en Gert ingingen op het verhaal van George tijdens ons bezoek aan het "Huis van Vrede", hun enthausiasme en ernst om deel te hebben aan dat project.

De ManArise conferentie vond ik zeer geslaagd; veel jonge mannen waren aanwezig en uit de “groepsgesprekken” kwam veel naar boven. Behalve aan de typisch mannen onderwerpen werd ook veel aandacht besteed aan verwerping. Ook tijdens de "pastorale middag" kwam verwerping hier en daar aan de orde.

De tijd die we doorbrachten met de leiders van de gemeente in Kobrin was voor mij zeer leerzaam. Ik heb daar geleerd om bepaalde dingen bij ons nu wat anders en meer doelgericht aan te pakken. Ik ben dankbaar dat ik de gesprekken kon bijwonen.

Voor mij was het "hoogtepunt" misschien wel de conferentie in Pinsk, vooral de eerste avond; ik denk dat dat het begin van een doorbraak was, die nog gaat doorwerken; ook de laatste dienst zal daaraan meewerken. Geweldig zal het zijn als Christelijke gezinnen werkelijk "het verschil gaan maken" in een land als Belarus. De christenen in Belarus doen je iets; je kan het niet helpen (zij trouwens ook niet) maar ze "kruipen in je hart". Duidelijk is het wel: de Heer is in dat land aan het werk, en ik denk dat dit nog maar het begin is.

Verslag Martha Vollebregt over de verandering in haar man
Ton is weer gewoon met zijn tijdrovende arbeid bezig, dus ik weet niet of hij de tijd kan vinden om verslag te doen.

Ik zou wel een verslag kunnen doen van onze indruk die Ton ons gaf hoe hij het heeft ervaren. Ik ken Ton 35 jaar en ik heb hem in al die jaren nog nooit ergens een verhaal over horen houden wat langer was dan een paar zinnen. Ton heeft direct na thuiskomst 3 uur enthousiast zitten vertellen aan mij de dingen die hij beleeft heeft en daarna heeft hij het dagelijks, aan wie het maar wilde horen, herhaald tot op heden!

De Heere heeft zo wonderbaarlijk bevestigd, ook in de weken ervoor, dat dit Zijn plan was; dat ook ik weer eens diep geraakt ben door Zijn trouwe zorg voor ons!

Blijf op de hoogte

Ontvang onze nieuwsbrief

Wij waarderen je privacy. Geen van de gegevens op de site worden gedeeld met derden.

Onderdeel van Kingdom Ministries

ManArise
Evenementen
Netwerk

Copyright © 2020. Alle rechten voorbehouden.